Βιομηχανικά Εποξειδικά Δάπεδα

Τα εποξειδικά δάπεδα είναι μια κατηγορία δαπέδων τα οποία συναντάμε σε βιομηχανικούς χώρους (εργοστάσια, βιοτεχνίες, γκαράζ, συνεργεία, νοσοκομεία κ.λ.π.), σε καταστήματα ακόμα και σε κατοικίες.

Λόγω όμως των ιδιαίτερα μεγάλων μηχανικών αντοχών (π.χ. τριβή, κρούση) αλλά και χημικών τους αντοχών (ανόργανα και οργανικά οξέα, αλκάλια, έλαια, πετρελαιοειδή κ.λ.π.) εφαρμόζονται πιο συχνά σε βιομηχανικούς χώρους και καταστήματα όπου οι απαιτήσεις σε αντοχή έιναι αυξημένες.

Τα βιομηχανικά δάπεδα σκυροδέματος (διαμορφωμένα με σκυρηντικό επιφανείας και μηχανική λείανση) και πολύ περσσότερο τα δάπεδα από κοινό σκυρόδεμα, κατα κανόνα δεν καλύπτουν τις παραπάνω απαιτήσεις. Η εφαρμογή της εποξειδικής στρώσης παρέχει προστασία από της μηχανικές και τις χημικές καταπονήσεις δίνοντας ταυτόχρονα ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Η τελική επιφάνεια μπορεί να παραμείνει λεία ή να γίνει αντιολισθηρή με επίπαση χαλαζιακής άμμου. Ακόμα η τελική επιφάνεια μπορεί να διακοσμηθεί με έγχρωμα φυλλίδια (colorchips) απλά ή σε συνδιασμό χαρίζοντας στο δάπεδο μια προτότυπη αισθητική.

Για μεσαίου μεγέθους καταπονήσεις η εφαρμογή επαλειφόμενης εποξειδικής επίστρωσης καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις τόσο σε μηχανικές όσο και σε χημικές αντοχές. Για μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις λόγω βαριάς κυκλοφορίας και όπου απαιτείται μεγάλη αντοχή σε χημικές καταπονήσεις προβλέπεται η εφαρμογή αυτοεπιπεδούμενου εποξειδικού δαπέδου.

Η επλιογή των υλικών για τα εποξειδικά δάπεδα εξαρτάται απο οικονομοτεχνικούς παράγοντες και από το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα ενδεικτικά ολοκληρωμένα έργα της Domustech ή ζητήστε μας προσφορά ώστε να προσαρμόσουμε το τελικό αποτέλεσμα βάση της ανάγκης σας.

Ζήτηση Προσφοράς

Ζητήστε μας προσφορά για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν
Ζήτηση Προσφοράς