Βιομηχανικά Εποξειδικά Δάπεδα

epoksidiko dapedo domustech     Τα εποξειδικά δάπεδα είναι μια κατηγορία δαπέδων τα οποία συναντάμε σε βιομηχανικούς χώρους (εργοστάσια, βιοτεχνίες, γκαράζ, συνεργεία, νοσοκομεία κ.λ.π.), σε καταστήματα ακόμα και σε κατοικίες . Λόγω όμως των ιδιαίτερα μεγάλων μηχανικών αντοχών (π.χ. τριβή, κρούση) αλλά και χημικών τους αντοχών (ανόργανα και οργανικά οξέα, αλκάλια, έλαια, πετρελαιοειδή κ.λ.π.) εφαρμόζονται πιο συχνά σε βιομηχανικούς χώρους και καταστήματα όπου οι απαιτήσεις σε αντοχή έιναι αυξημένες. Τα βιομηχανικά δάπεδα σκυροδέματος (διαμορφωμένα με σκυρηντικό επιφανείας και μηχανική λείανση) και πολύ περσσότερο τα δάπεδα από κοινό σκυρόδεμα, κατα κανόνα δεν καλύπτουν τις παραπάνω απαιτήσεις.
Η εφαρμογή της εποξειδικής στρώσης παρέχει προστασία από της μηχανικές και τις χημικές καταπονήσεις δίνοντας ταυτόχρονα ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Η τελική επιφάνεια μπορεί να παραμείνει λεία ή να γίνει αντιολισθηρή με επίπαση χαλαζιακής άμμου. Ακόμα η τελική επιφάνεια μπορεί να διακοσμηθεί με έγχρωμα φυλλίδια (colorchips) απλά ή σε συνδιασμό χαρίζοντας στο δάπεδο μια προτότυπη αισθητική.

Για μεσαίου μεγέθους καταπονήσεις η εφαρμογή επαλειφόμενης εποξειδικής επίστρωσης καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις τόσο σε μηχανικές όσο και σε χημικές αντοχές.

Για μεγάλες μηχσνικές καταπονήσεις λόγω βαριάς κυκλοφορίας και όπου απαιτείται μεγάλη αντοχή σε χημικές καταπονήσεις προβλέπεται η εφαρμογή αυτοεπιπεδούμενου εποξειδικού δαπέδου.

                                                           epoksidiko viomihaniko dapedo domustech

 

 

 

 

 

 

 

 Η επλιογή των υλικών για τα εποξειδικά δάπεδα εξαρτάται απο οικονομοτεχνικούς παράγοντες και από το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

gallery Εποξειδικά Δάπεδα

Copyright 2015 DomusTech.gr____Created by SnB____